Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 24 oktober 2008

Mönstertips: Inrutat -- sy pärlor på metallnät

Jag råkade snubbla över några annorlunda tillbehör till pärlarbete förra veckan, som hade det gemensamt att de enklast hittas i byggvaruhuset eller järnaffären. Dels var det ett armband av swarovskikristaller och metallnät. Samma teknik kan även användas för att göra annat än smycken, som exempelvis dessa solfångare. Och dels var det en pärlad väska, med en bas av plastnät. Tekniken i de olika fallen är lika, men med den skillnaden att på armbanden sys pärlorna fast rad för rad medan de på väskan sys på diagonalen. Att sy fast pärlor i ett rutnät är i sig kanske inte allt för ovanligt, men med lite fantasi kan det användas på många olika sätt, från barnhobby till konsthantverk.

Även tunnare nät som putsduk kan användas för att brodera pärlor på som i detta armband. Då påminner det lite om pärlbroderi på aida eller stramalj (som jag kommer att ta upp vid ett senare tillfälle). Liknande nät kan även köpas i vissa hobbybutiker. Metallnät kan också användas i smycken utan pärlor -- se Mariana Eriksson och Birgitta Videgårds bok Smycka dig från 1997 (ej att förväxlas med boken med samma namn, men andra författare, från 2006).


Tips: Flera av dessa projekt finns även att se som video på HGTV:s video center. Tyvärr går det inte att länka direkt till respektive inslag så du får själv söka efter dem. Sökningen är ganska precis så testa olika sökord för att få bra träffar och bara på ett ord åt gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails