Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 10 november 2008

Noterat: Bjällerklang (från miracle bells till Hello Kitty)





Det är snart juletid, åtminstone om man får tro reklamutskicken. Och vad passar bättre då än bjällror? Vanliga små mässingsbjällror hittar du i vilken hobbybutik som helst, men hos The Bead Cellar på eBay hittar du målade bjällror i form av djur. Själv köpte jag flera Hello Kitty och maneki-nekos (se bild). Tyvärr är det inte så många varianter i lager just nu -- sök på bell för att hitta alla då de ligger under olika kategorier -- men säljaren är också värd ett besök för sina andra pärlor. Det brukar finnas mycket inte minst för kattälskare!

Det finns även några andra säljare på eBay som också säljer dessa bjällror så håll ögonen öppna om du inte hittar det just hos The Bead Cellar.

Hos Robin's Beads hittar du japanska miracle bells, 10 mm, som är tillverkade på samma sätt som mircle beads. För den som inte sett den här typen av pärlor förr så är miracle beads plastpärlor överdragna med metallicfärg och flera tjocka lager lack, vilket ger en spännande optisk effekt som ibland beskrivs som att det verkar vara "en pärla i pärlan". Butiken säljer även matchande pärlor i olika färgmixar i storlekarna 4 och 6 mm.

Har du bara vanliga, enkla bjällror så kan du piffa upp dem, exempelvis så som MJ Trimmings gör med kristallstenar. Juligt röda bjällror med snöflingemotiv har Panduro.


Vad använder man då bjällrorna till? Främst verkar de användas i mobilsmycken, men bara fantasin sätter gränserna. Ett föreslaget användningsområde är katthalsband, men jag förordar inte direkt att sätta bjällra på en stackars katt. Varför inte ett annorlunda halsband eller som en del i julpyntet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails