Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 30 januari 2009

Nyhet: Soft Flex Company förannonserar "grön" nyhet

I veckans nyhetsbrev från smyckesvajertillverkaren Soft Flex Company fanns det en förhandsvisning av deras nya vajer i Extreme-serien. Den nya vajern -- i färgerna 24k gold, Sterling silver och Champagne -- är fri från tungmetaller och både vajer och rulle har anpassats för att vara återvinningsbara. Själv nylonhöljet runt vajern kommer från förnybara källor och kan liksom rullen slängas i plaståtervinningen och även ståltrådarna kan återvinnas (strikt sett får dock endast förpackningar läggas i plast- och metallåtervinningen i Sverige). Företaget kallar det för världens första gröna smyckesvajer. De tar även emot gamla rullar och vajersnuttar för återvinning, men det är inte så relevant för oss svenska kunder. Mer om vajern kan du läsa här (pdf) samt om deras miljöarbete här.

Extreme är en serie av något mer exklusiv smyckesvajer som är gjord för att synas, exempelvis för användning i svävande halsband eller zick-zacksmycken. Vajern har även blivit slitstarkare: "Diamond Abrasion Resistant".

Förutom den nya gröna vajern ger Soft Flex också en förhandstitt på en annan ny produkt: Färgad vajer som säljs i färgmatchade kit om tre rullar under namnet Trios med färgkombinationer som Serenity, Harmony och Elegant. Tanken är att de olika trådarna ska kunna användas tillsammans i ett smycke. Se alla färger här (pdf).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails