Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 14 januari 2009

Teknik: Russian leaves och Herringbone fern

Med pärlor kan du sy fina löv i olika tekniker. Just idag tänkte jag fokusera på russian leaves och herringbone fern. Det förstnämnda är en klassiker medan det sistnämnda nog är en mer okänd teknik för de flesta. För löv av pärlor på metalltråd, se Pärlblommor. För löv på "kedjor", se Apache leaf och Neap chain.


Russian leaves
Russian leaves, ryska löv, görs i s k diagonal peyote vilket i princip är flat peyote som förskjuts ett steg för varje rad. Instruktioner på engelska, inklusive exempel på hur löven kan användas, hittar du hos Maria. Observera att dessa instruktioner förutsätter att du redan kan sy peyote. Mer ingående instruktioner för stora löv med sydda nerver, se t ex Robin Michaels Lacy Leaves. Vanligtvis görs löven med en tvånålsstart och sys från mitten utåt, men du kan också sy dem från "sida till sida", som i Tatiana van Itens instruktioner. För flera olika spännande variationer, se Victoriya Katamashvili.

För beskrivning på hur du kan sätta ihop löv till en blomma, se BiCer (modell 006) och ett halsband med sådana blommer finner du här. Du kan även variera formen på löven, som i dessa ekblad eller varför inte dessa lönnlöv.

Russian leaves kan även göras med st petersburg stitch, vilket beskrivs på Beadwork.about.com.


Herringbone fern stitch
Som namnet antyder är herringbone fern en teknik/mönster för att skapa ormbunksblad med utgångspunk från herringbonetekniken. Tekniken är skapad av Felinda Bullock och på Frogstone har hon både en tutorial och ett projekt där hon tipsar om en variation på sömsättet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails