Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 7 januari 2009

Övrigt: Olika sätt att bära långa halsband


Beading Daily noterar jag idag att Jean Campbell tipsar om inte mindre än 11 olika sätt att bära ett långt -- och kanske tillsynes tråkigt -- halsband på ca 122 cm (48"). Och än fler tips bidrar läsarna med i sina kommentarer. Fler sätt att bära ett långt halsband, 21 stycken för att vara exakt, hittar du också här. På den sajten används ett pärlhalsband som är ca 165 cm (65").

Med ett enkelt halsband som detta får ägaren faktiskt inte bara ett smycke utan flera, beroende på hur det bärs och vad som används till det. Förhoppningsvis kan det också vara ett sätt att motverka slit-och slängmentaliteten bland smycken, med ett halsband som kan varieras så att det hela tiden känns nytt. Just det här halsbandet består av bara en sorts pärlor, men även med lite större mix av olika former och färger kan du få ett halsband som funkar till mycket. Tänk också på att det finns speciella upphängningsöglor för hängen som kan sättas på och tas av färdiga pärlhalsband, vilket ger ännu fler variationsmöjligheter.

Andra tips inkluderar Kiwas länkade respektive trädda pärlhalsband, som bärs dubbla med en matchande brosch istället för hänge. Notera att det ena halsbandet även bärs enkelradigt med en knut och broschen fäst intill denna. Samma halsband, som har ett lås, bärs även som flerradigt armband.


Vill du lära dig mer om att skapa långa halsband utan lås på tråd eller vajer, se Knutna eller trädda halsband utan "ände". Där ser du även ett klassiskt exempel på långt halsband, som hålls samman med ett s k twisterlås eller collier-/halsbandsförkortare. Dessa lås har oftast en oval form, men det går även att hitta twisterlås i exempelvis hjärtform.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails