Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 2 februari 2009

Material: UTEE -- Ultra Thick Embossing Enamels


UTEE används kanske framförallt i korttillverkning, scrapbooking och liknande papperspyssel. Men det går också bra att använda till pärl- och smyckestillverkning.

Som namnet antyder är UTEE en form av tjockt embossingpulver, som smälter om det värms upp av exempelvis en varmluftspistol. Pulvret finns i olika färger och förutom att användas som vanligt embossingpulver på papper kan det smältas i speciellt teflonpanna kallad Melting Pot eller i ugn. Därefter kan den smälta massa hällas i en lite gjutform för att skapa tredimensionella objekt eller hällas ut på ett bakplåtspapper (och ev. stämplas). Tänk dock på att genomskinlig UTEE kan få en gulaktig ton om den hettas upp för mycket.

Eftersom UTEE från början inte gjordes för detta har en extra produkt tillkommit: UTEE Flex. Blandat i UTEE gör den detta starkare och flexiblare så att smycket eller pärlan inte ska spricka lika lätt. Observera dock att det fortfarande är plast, som kan repas och spricka vid stora temperaturförändringar. Ytliga sprickor kan behandlas genom att pulvret upphettas i ugn eller med en varmluftspistol.

UTEE tillverkas av Ranger Ink och hos dem hittar du även några smyckesprojekt där produkten används. Så som Beaded Cabochons, Donut Necklace och Faux Soldered Pendants. Hos Suze Weinberg, som är kvinnan bakom UTEE, hittar du också projekt som att gjuta pärlor, Faux Dichroic, Marbled UTEE Jewelry, Faux Cloisonné, Cuff Bracelet, Frozen Opals mm. UTEE kan även användas på papperspärlor. Se även Paper Artsy Blog. Tips på stämplade örhängen (på svenska) hittar du hos InkyWings blogg.

Nedan kan du se en ring samt en armbandslänk jag gjort med UTEE tillsammans med origami yuzenpapper respektive kopparfärgad embossingpulver, som jag smält i hushållsugn vid ca 135 grader C. Mer om detta kan du läsa i Resin pendants.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails