Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 4 februari 2009

Mönstertips: Fuchsior


Än är det fortfarande vinter och fuchsiorna blommar inte på länge ännu, men däremot går det ju bra pärla sina egna fuchsior, om man tycker om dessa vackra och speciella blommor. Jag kommer främst att tipsa om tredimensionella blommor, men det blir några andra mönster också.

Ett annorlunda sätt att använda apache leaf stitch visar Emelie Hackbarth i Intricate Fuchsia Earrings och Realistic Fuchsia Earrings. Den första versionen är originalet, som hon sedan förbättrat så att de mer liknar en äkta fuchsia i andra versionen. Missa inte heller Ruth Kiels brick stitch-fuchsia eller Dustin Wedekinds herringboneblomma. Tubulär herringbone med "increases" är en teknik som passar perfekt till anda blommor än fuchsior också.

Några vilda "fantasiblommor", som åtminstone i mitt tycke också de liknar fuchsior, finner du i Bonnie O'Donell-Painters Whimsical Herringbone Flowers Bloom in Bold Colors.

Föredrar du att brodera så säljer Nostalgia Beads ett kit med en fuchsia gjord av pärlbroderade äkta sidenband och tycker du istället om french beaded flowers, pärlblommor, så har Karole Coneway gratisinstruktioner till en fin klassisk fuchsia. Trådarbetaren kan nog också vara intresserad av den mer stiliserade blomman i Abbys Fuchsia Bud Earrings eller Metalliquebijouxs frodiga Fuchsia Bloom Pendant. Notera kronbladens form, som påminner om hur franska pärlblommor görs.

Med de örhängena kommer vi in på tvådimensionella motiv. Sandra D. Halpenny har skapat ett vackert halsband i netting. Ett annat smyckesmotiv finner du i Sigrid Wynne-Evans Fuchsia Garden, med "paneler" som kan länkas samman till armband, halsband eller örhängen. Går vi bortom smycken hittar vi också motiv som Rita Sovas väldesignade Fuchsia Tapestry eller Pamela Welborns Fuchsia.

Du kan också göra fuchsior av siden- eller acetatband, som kan användas till smycken, även om andra typer av dekoration är vanligare. Fina fuchsior finns beskrivna i Helen Gibbs bok The Secrets of Fashioning Ribbon Flowers och andra böcker specialiserade på s k ribbon flowers (se detta inlägg). För en mindre och enklare variant utan de karaktäristiska "underkjolarna", se HGTV (Helen Gibb), DIY Network (Candace Kling) och/eller Wyldwmn.com.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails