Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 10 februari 2009

Mönstertips: Kristallhjärtan


Influerad av diverse nyhetsbrev blir det, så här bara några dagar före Alla hjärtans dag, helt enkelt ett hjärttema idag. För att begränsa det lite fokuserar jag här på hjärtan sydda av kristallpärlor (bicones) och fire-polished. För de allra flesta av mönstren används cross-weaving/RAW, men jag avslutar även med lite trådarbete och några enkla limmade hjärtan. För hjärtan sydda med runda pärlor/sötvattenspärlor, se även Pärlhjärtan.


Fyllt hjärta
Det finns två olika typer av fyllda hjärtan: de endimensionella platta och de tredimensionella, som kan vara bulligare. Först de platta. Hos Omochabako hittade jag det minsta hjärtat. En video, som visar hur du gör ett lite större hjärta hittar du på My Daily Bead. Missa inte heller hennes video för detta större biconehjärta. Instruktioner för att mindre hjärta av bicones, se Perles de Rocaille samt Rollendes Atelier. Notera de olika sättet att skapa hjärtformen. Ett annorlunda hjärta i kristaller och seeds hittar du hos BeadJewelryMaking.

Tredimensionella hjärtan kan vara antingen platta (men tjocka) eller bulliga. Platta hjärtan i olika storlekar hittar du hos Beadsmania, Parts Club och Lady Perles. Instruktioner till bulligare hjärtan hittar du hos My Daily Bead (video), 3dBeading, Beadjewelrymaking och Kiwa. Chris Prussing säljer kit med instruktioner och på Bead-patterns.com har hon flera instruktioner till salu, bl a Crystal Puffy Heart, 3D Crystal Puffy Heart och Crystal Triangle Puffy Heart. Du kan blanda färger på hjärtanen för att få fram mönster, som t ex Crystal ribbon puffy heart. Ett bulligt hjärta i fyrkantsteknik finns på Bijoux Boucledor. Ett hjärta med vingar finns på Artbeads.co.kr. Och, slutligen, ett hjärta av mixade pärlor finns det instruktioner till hos Miwako Nara (klicka på recipe).

Det finns också andra varianter av tredimensionella hjärtan som BOW's Heart och Beaded Round Heart Pattern, vilka båda baseras på hana-ami liksom hjärtat på Rollendes Atelier gör. Samt även detta hjärta med margaritas (swarovskipärlan margarita alltså) eller Chris Prussings 3-D Heart Bead. Hjärtan kan även sys av chaton montees, som hos Kiwa och Diyla.


Öppet hjärta/ram
Ett öppet hjärta hittar du instruktioner till hos BeadJewelryMaking. Du kan även göra ett hjärta med fire-polished, som i BOW's Open Heart. Hos Parts Club hittar du ett hjärta i bicones med accenter av chaton montees. Ett annat hjärta av chatons och seeds finns hos Diyla. Ett togglelås i form av hjärta finner du i Miwako Naras Bracelet with Heart.

Ett vackert "halvöppet" blommande hjärta har Vyolina gjort instruktioner till: del 1 och del 2.

En helt annan typ av öppena hjärtan hittar du hos FusionBeads och Shaktipaj/Jewelrylessons.com.


Övriga
Hos Cent perles et moi hittar du två projekt med swarovskis kristallhjärthängen, som inramats med kristallpärlor: Le Coeur d'Aurelia och Tit' Menthe. Han har även kristallprytt infattade hjärtformade kristaller i Harom. Se också Newperles Coeur Serti och Pendetif Coeur Argent massif. Den sistnämnda är kristallpärlor sydda på en sil.

Du kan även göra som Kiwa och Parts Club och limma fast crystal flatbacks på en hjärtformad pärla eller berlock.

Beadsmania finner du en söt hjärtformad skål av pärlor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails