Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 23 februari 2009

Mönstertips: Spännande smycken av blixtlås


Att smycken kan bli snygga och moderna smycken kan inte minst Kate Cusack och Tina Echterhölter (alias Blue Eyed Girl) bevisa. Dessutom illustrerar de också två helt olika stilar.

För den som blev sugen på att själv testa att göra smycken av blixtlås finns det instruktioner till ett maffigt halsband på Cut Out+Keep av finska OutsaPop. Ett betydligt enklare och mer avskalat smycke finner du i Zipper Bracelet och de hjärtformade blixtlåsörhängena. Fler smycken, främst örhängen och halsband finner du instruktioner till via Beading Gem's Journal. Tycker du om pärlbroderi så kanske Jeanne Barta Craines Zipper Cuff i Beadwork October/November 2007 är av intresse. Här används blixtlås"halvor" enbart som accent i ett färgglatt pärlbroderat armband.

På Cut Out+Keep hittar du även Zipper roses. Egentligen tänkta som dekoration på en huvudbonad, men blommorna skulle även kunna användas till broscher eller andra smycken. En annan typ av blixtlåsblommor finns det instruktioner till hos Martha Stewart och Craftster.

Blixtlås kan också sys i hop sida vid sida på längden eller tvären för att användas som armband. För ett betydligt barnsligare smycke än de ovan, se de pyntade armbandet på Free Preschool Crafts. Själva låsmekanismerna kan träs upp på smyckesvajer, som ensamt hänge eller många sida vid sida, eller användas som örhängen.

Något OT är Zipper Fruit and Bowl, som du hittar på HGTV. Träkulor lindade med blixtlås samt en skål av detsamma. Träkulorna skulle dock kunna bytas ut mot stora träpärlor. Skålen skulle kunna kombineras med pärlmosaik. Samma teknik skulle också kunna användas för att göra smycken, med blixtlåsen limmade på ett fast underlag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails