Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

lördag 14 februari 2009

Noterat: Årets färg är mimosa

De senaste åren har amerikanska Pantone, ett företag i färgindustrin och ledande inom trendspaning på området, lanserat "årets färg" (Color of the Year). Förra årets Blur Iris ersattes vid årskiftet av energirika och soliga Mimosa. Och vilken dag passar bättre att säga detta än denna soliga lördag?

Mimosa, en strålande klar varmgul färg, står för hoppfullhet och uppmuntran i tider av förändring. Ingen annan färg står lika mycket för hoppet, som behövs i dagar av ekonomisk oro och politisk förändring, som mimosa, säger det amerikanska företaget. Den mimosagula nyansen symboliserar solens närande kraft och värme, egenskaper som människan söker sig till för uppmuntran och tröst. Den gyllene färgen triggar också fantasi -- kreativitet -- och uppfinningsrikedom. Färgen kan dessutom kombineras med många olika färger. Mer om vårens färg hittar du på Pantones hemsida.

Många är ibland tveksamma inför att arbeta i gult -- och nog har de flesta av oss växt upp med ramsan om att "gult är fult", men varför inte våga ge gult en chans? Gult kan vara en varm och energigivande färg likväl som en fräsch ljus citronsorbet eller sval mässingston. Gult är solens livgivande färg och det som ger guld dess lyxiga färg. Den gör sig fint både på egen hand och blandad med en mängd andra färger och nyanser. Missa inte heller gårdagens inlägg Lila och gult -- från vårrabatt till kejserlig prakt för exempel på olika gula nyanser.


PS! Om du är mer nyfiken på färg- och formtrender, se exempelvis Rings & Things (Pantone och Swarovski), Fire Mountain Gems, Jablonex, Crystallized och Pantone . Se också Eni Okens hemsida för fler tips. Notera att företag som Swarovski alltid är två säsonger före, vilket också speglas i våra pärlbutiker: de pärlor i Mocha och Sand Opal som vi kunnat köpa länge nu är alltså skapade för våren/sommaren 2009.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails