Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

torsdag 5 februari 2009

Teknik: En stil, tre tekniker


1912 Finger Purse



Gamla antika aftonväskor med kunde på sin tid skapas genom att man gjorde stickade väskorna med långa öglor, trädda med pärlor. Förutom med stickning kan man skapa samma stil även med andra tekniker.

Men vi börjar från början. Grundena i pärlstickning kan du lära på Pärlplatsen. Hur du gör väskorna kan du lära hos Cute Stuff Inside (inkluderar ej mönster), Irma Lowthian-James och Jennifer Ackerman-Haywood. I USA finns också flera butiker, som säljer mönster på sådana här väskor.

Kan du inte sticka går det även att imitera utseendet antingen med pärlvirkning, som hos Beadwrangler, eller herringbone, som hos Bonnie Bosquet-Smith. För herringbone, se även gratismönstret Lacy Herringbone av Jean Power, som är samma sak men med mindre "öglor".

Vad kan då de här teknikerna användas till förutom att återskapa gamla tiders handväskor? Jag har sett denna teknik användas för att pärlsticka klänningar till porslinsdockor (ger verkligt prinsesslika kjolar), se t ex Anlaby Designs för bilder. På Craftbits kan du se hur stickningen används till julgranskulor. Det går också att använda till smycken, som i detta armband. Och varför inte vända riktningen 45 grader och göra ett halsband?


Foto: Noramunro [via Flickr.com], cc by-nc-nd 2.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails