Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 25 mars 2009

Mönstertips: Romantiskt och dramatiskt med spets


Spets kan användas både för att skapa söta romantiska smycken och mer dramatiskt mörka och gotiska kreationer. Du kan hitta spets i en mängd olika varianter och material. Vanligaste färgerna är vitt, följt av svart, men det finns också många andra nyanser att välja mellan.


Halsband/chokers
Det enklaste sättet att använda spets i halsband är att bara klippa en lagom längd och fästa ett lås. Detta kan kombineras med några rader pärlor för ett flerradigt halsband. Spetsen kan också pärlbroderas. Andra enkla sätt att använda spets finner du i Carmen Necklace och Kiwas sommarhalsband.

För mer arbetade och dramatiska chokers, se Frilly Goth Choker, Lace Choker, Goth Collar, Nurse Choker samt steampunkdiggande Melaine Brooks Quick Victorian Collar (matchande cuffs här).

Du kan även virka, knyppla eller skapa egna spetsar med frivoliteter. Jag ska inte ta upp det så mycket här -- frivoliteter ska jag snart skriva om i en separat post -- men tipsar om en virkad choker med ros samt ett smalare halsband.


Armband
Ett enkelt, skirt armband finner du hos Futuregirl. Ett annat enkelt projekt med vit spets finner du hos Kiwa. Sila's Lacy Bracelet är ett läckert brett armband i lila och svart. I liknande stil, men vitt, är Sew a lace bracelet. Ett udda armband, gjort av en spets-BH, har Craft Chi.

Spetsliknande utan att vara spets är Jo-Anns Felt Bracelet.


Övrigt
Andra spetssmycken inkluderar en filigranbrosch, brosch "nejlika", somrig ring och superenkla örhängen. Går vi bortom smycken kan jag även tipsa om detta pärlbroderade skärp. Du kan även lära dig att göra ett diadem eller goth loli-hårband (se även här).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails