Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 21 april 2009

Nyhet: Amerikanskt pärlmuseum nedläggningshotat

Enligt Beading Daily hotas The Bead Museum i Arizona, grundat 1984, av nedläggning. Redan har pärlmuseet i Washington DC stängt och samma öde hotar nu även i Arizona. Museet är, enligt egen utsago, numer det enda i världen som inhyser en stor samling av över 100 000 pärlor och pärlarbeten från världens alla kulturer med förmål som spänner över 15 000 år. En samling som berättar människans historia lika mycket som pärlornas. Museet har även ett stort forskningsbibliotek och omfattande verksamhet med pärlkurser, föreläsningar och olika program riktade till skolor.

Trots olika försök att balansera budgeten saknar museet i nuläget möjlighet att överleva i tider då den amerikanska finanskrisen drabbat museivärlden hårt. Museet behöver ett tillskott på 200 000 USD, varav hälften behöver uppbringas senast den siste april. Interweave, förläggaren bakom pärltidingar som Beadwork, Stringing och Step-by-Stepserierna, engagerar sig nu i museets framtid och vädjar till Beading Dailys läsare att skänka 5 USD enkelt och smidigt genom deras webshop.

Det återstår att se vilket öde som kommer att drabba pärlmuseet och många håller tummarna att donationerna ska fortsätta trilla in. Annars kommer amerikanerna och alla andra pärlare att förlora ännu ett museum som uteslutande handlar om något av det bästa vi vet: pärlor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails