Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 24 april 2009

Nyhet: Smart pärlmatta från Beadalon och populära rådiamanter



Pärlmatta att fästa sig vid
Idag fick jag ett nyhetsbrev från Perles & C:o, som i veckan tagit in så väl färgkartor till Swarovski som Beadalons Tacky Bead Mat. Det senare är kanske en produkt, som inte alla sett. Det som skiljer Beadalons pärlmatta från de flesta andra är att den inte består av en mjuk matta med långa och luddiga syntetfiber som håller kvar pärlorna. Istället har den en klistrig yta, som håller kvar små föremål som pärlor och lås. När mattan blir smutsig eller dammig så att pärlorna inte fäster vid kan den spolas ren i varmvatten så att den blir som ny. Mattans storlek är knappt 11 x 11 cm.


Råa diamanter allt populärare
Sedan över till något helt annat -- och dyrare. Jag har redan tidigare berättat att råa ädelstenar är en stark trend. Nu beskriver David Federman i GemMail, nyhetsbrev för Colored Stone, hur priserna på oslipade industridiamenter stiger. Orsaken är att de blivit så populära bland smyckesdesigners, som dras till det råa yttre, det breda spektrat av naturliga färger och de redan från början perfekta geometriska formerna. Både lågkvalitativa industristenar och klarare stenar av högre kvalitet efterfrågas. Designers och säljare i länder som Belgien och Indien betalar nu extra för att få handplocka de finaste stenarna från en stor lot.

Du vet väl också att du kan köpa rådiamanter i pärlform? Inget som du däremot hittar i din närmsta pärlaffär så sök dig till specialister på ädelstenspärlor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails