Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 29 maj 2009

Mönstertips: Viva rivoli!



Runda rivolis verkar inte tappa mycket i popularitet, utan fortsätter dyka upp här och var. Dessa mångsidiga kristallrundlar, som saknar hål men som kan infattas på så många olika vis. Jag har redan gett ett antal länktips till projekt i Rivolifeber, men några till kan aldrig skada nu när jag blev inspirerad av mitt senaste tillskott i pärlgömmorna: en Swarovski 16 mm rivoli i crystal volcano (se bilden). Mycket nöje!


Sydda infattningar och smycken
Bead & Buttons video beskriver inte bara hur du infattar en rivoli i peyote utan visar även vad en rivoli är och vad som skiljer den från dentelles och stones (stenar). Grunderna på tyska, gratis, finner du på Perlenmuster.de, som även säljer fina Teardrops (på engelska) och Curved Iris (tyska). Mer peyoteinfattningar finner du i betalmönstren Rivoli & Peyote Bracelet och Rivoli Crown Bracelet. Och ytterligare projekt mot kostnad finner du i gungande örhängena Rivoli Dangles samt hängena Rivoli Sunflower Kit, som inte är gjorda i peyote.

FusionBeads har tre gratisprojekt: Pinkalicious, Green Tangerine samt Violet Garden, alla baserade på en enkel peyoteinfattning. Maffigare infattningar hittar du hos Artbeads.co.kr (halsband), Kkriszta gyöngyei (hänge), Les perles de Pencio (ring) samt Murphy's Beads (hänge). Om de sistnämnda kan jag bara säga att det är ett projekt som får dig som ogillar donuts att omvända dig. Ett vackert och stort blomhänge.

Föredrar du att sy netting så hittar du en vacker infattning på Cathy's Beadwork. Perfekt för dig som -- likt mig -- inte gillar peyote och dessutom är netting en snabb teknik. Föredrar du RAW/cross-weaving så har BellaOnline en grundtut. Se även några av projekten ovan.

Tar även med Mus stiliga Aurelia, som görs av Swarovskis rivoliformade knappar (#3015). Skillnaden är -- knapphålet undantaget -- att knapparna görs i större storlekar än stenarna. I övrigt är formen densamma.




Metallinfattningar och -smycken
Föredrar du att infatta med metall finns inte lika mycket att välja på (inte så konstigt då den stora vurmen är bland seedbeaders), men några exempel som jag kan dryga ut Rivolifeber med är Rings & Things enkla Polka Dot Earrings (pdf, chain maille), Sorceress Rivoli Pendant som gjorts efter dessa instruktioner samt Rivoli Gardens som helt enkelt är stenar limmade i färdiga fattningar vilka sedan länkats samman. Enkla länkningar finner du även i örhängena Radiant Goddess.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails