Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 29 maj 2009

Nyhet: Preciosas nya läckra färger

Preciosa är en av världens ledande producenter av kristall, men i pärlvärlden hamnar de oftast i Swarovskis slagskugga. Faktum är att det finns pärlare som nobbar allt som inte är "swarrisar" trots att företag som Preciosa gör fullgoda alternativ, om än svårare att finna i pärlbutikerna tyvärr. Jag vill gärna slå ett slag -- och flera -- för Preciosa genom att uppmärksamma dem här.


I år lanserade Preciosa dessutom H.Y.T. Colours, en kollektion av spännande nyanser som skapas med en innovativ ny folieringsteknik. Färgerna är alltså yteffekter, som appliceras på baksidan av den klara kristallen, och kan jämföras med klassiska finishar som Aurora Borealis (AB), Marea, Volcano, Vitrail, Heliotrope, Bermuda Blue med flera. Skillnaden mot den gamla typen av "mirror-coating" är att H.Y.T är ett mer sofistikerat system, som endast reflekterar vissa färger. Det innebär även att stenens färg inte skiljer mellan olika storlekar och former, som fallet är med flera av de klassiska effekterna.

Kollektionen består av 15 nyanser, som går från de mildaste till starkaste färger: Steel, Graphite, Lilac Smoke, Brown Sugar, Light Gold, Dream, Beach Topaz, Caramel, Alchemy, Pinky Peach, Lava Flow, Red Fuchsia, Dark Orchid, Night Helio samt Plum.

Min egen favorit -- utan att ha sett dem IRL -- är Alchemy. För vem kan motstå en nyans som beskrivs så här:
The colour of ancient copper -- at first glance unremarkable yet at second glance enthralling. What is its true colour? Brown or purple? Red or pink. Simply captivating.

Effekter finns inte på pärlor, men väl på chatons, rivolis och fancy stones. Mer om de nya färgerna kan du läsa på H.Y.T Colours hemsida, samt mer om Preciosa här.

4 kommentarer:

  1. Jag tycker Preciosa står sig bra i förhållande till Swarovski. Så länge de inte gör samma sak (bicones t.ex.) för då är Swarovskis utbud oslagbart. Men jag visste inte att Preciosa gör så fina cabochoner! Deras Flawed Stones och Matrix-cabbar var helt i min smak:) Ska kolla upp var man kan köpa dem.

    Honey Bee

    SvaraRadera
  2. Perles & Co har några få matrixcabbar, i turkos och rött, som jag inte kan säga säkert att det är från Preciosa, men de ser liknande ut. Du finner dem under [i]Handcraft beads[/i] eller sök på matrix. Tyvärr inte så stort sortiment just där dock.

    Jag tycker deras runda små "inlaid flower"-cabbar är söta. :) Skulle gärna se mer Preciosa i svenska butiker, både cabbar och kristaller, så det hade varit tillgängliga på nära håll. Hade jag velat öppna pärlbutik hade jag nog specialiserat mig på Preciosa (och Jablonex) för jag är helsåld på tjeckiskt. ;)

    SvaraRadera
  3. Jaaa, Maneki! Kan du inte öppna pärlbutik? "Manekis pärlshop - pärlor du inte trodde fanns" kan butiken heta tycker jag. För jag tror inte att din butik skulle vara lik någon annans:)

    Honey Bee

    SvaraRadera
  4. Tyvärr så lockar inte tanken på att köpa in kvantiteter o hålla lager mig just nu så nån pärlbutik blir det nog tyvärr inte. Min erfarenhet är också att det jag tycker är intressanta pärlor, inte alltid är så intressanta för andra att köpa.

    Du får vänta tills jag gitter börja sälja smycken i så fall, för att sälja överskott av pärlor har jag inget emot nämligen. ;)

    Förresten skulle det inte bli en pärlbutik, det skulle även bli en knapp- o paljettbutik i så fall (det finns ett antal snygga paljetter där ute faktiskt o ännu snyggare knappar).

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails