Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 12 juni 2009

Mönstertips: "Fodra" dina rosor


Behöver du tips på hur du ska använda dina aluminiumrosor så är jag inte riktigt till hjälp idag, tyvärr. Mönstertips för aluminium-/metallrosor står på min lista, men idag ville jag bara tipsa om hur du kan "piffa till" dina rosor.


Istället för att bara använda rosorna som de är, varför inte ge dem några fina foderblad först? (Foderblad är de där gröna bladen som sitter runt en blomknopp och sedan under kronbladen på en utslagen blomma.) Snyggast är små emaljerade blommor -- läs mer om dem här -- som du kan få i några olika former: på fotona syns både "taggiga" och rundade, släta varianter. Storleksmässigt finns det de som passar för små rosor (6 mm) och de som passar större blommor (>12 mm). Hur stora du vill ha beror dels på blommans storlek, men också på hur synliga du vill att foderbladen ska vara.

Och färgerna begränsar sig inte enbart till grönt. Välj gröna eller bruna nyanser för en naturlig look -- eller välj någon helt annan färg som matchar dina blommor. Notera att de emaljerade delarna har en ganska opak färg, men de går oftast förvånansvärt fint ihop med även mer metalliska varianter rosor, det vill säga rosor där metallystern syns tydligt genom blommans färg.

Dessa blomdelar finns inte direkt att köpa i svenska pärlbutiker så om du inte vill handla från utlandet eller inte kan hitta passande delar finns det då alternativ? Ja, varför inte testa några pärlhattar som substitut? Undvik de klumpiga, gjutna: de utstansade är tunnare och elegantare vilket passar rosorna bättre. Dessutom kan de plattas till, tryckas samman och omformas på olika vis för att passa till blomman. Jämför Kopparsippan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails