Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 29 juli 2009

Inspiration: Creative Sessions -- skapa tillsammans


Dagens inspiration -- liksom hänget ovan -- kommer från Vintaj Blog och deras "creative sessions". Dessa kreativa sammankomster innebär att en liten grupp människor träffas för att skapa (smycken) utifrån ett visst gemensamt material, ett sätt att tillsammans utforska nya tekniker, material och stilar. Inte minst är det ett inspirerande tillfälle att sådant som du kanske inte hade gjort på egen hand: mixed media/altered art, annorlunda materialkombinationer etc.

Vintaj har i bloggen berättat om två sammankomster, som kanske kan inspirera dig och dina vänner till att anordna era egna sessioner: Creative Session Madness där det etsades, embossades och stämplades på metall samt Creative Session #2 då nitning (riveting) stod i centrum, efter förslag från läsarna.

Så varför inte sätta dig ned, fundera på ett passande tema, skaffa behövligt material och bjuda in några vänner för en inspirerande träff. Eller så kan ni i gruppen i förväg prata ihop er om vilka tekniker eller material ni är intresserade av att testa på. Spåna fritt bland tekniker och material, vanliga som ovanliga så länge de är nya för er. Och glöm inte att ta med sådant som inte är traditionella smyckesmaterial -- det är nästan de saker man kan ha roligast med! Surfa på nätet, läs böcker och tidningar och bläddra i pärl-/hobbykataloger för att upptäcka intressant inspiration att ta fasta på.

Om det inte bor så många smyckesmakare eller andra pysslare -- en träff över "pysselgränserna" kan vara mycket givande -- i ditt område så säger jag bara att det kan vara lika roligt att vara två personer, som en hel liten grupp (för gemenskapens skull är det alltid enklast om en grupp inte är större än att den får plats kring ett vanligt bord).


PS! Om du har en creative session som involverar Vintajs produkter så finns en en chans att ni kan hamna i deras blogg, läs mer om det här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails