Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 21 juli 2009

Nyheter och noterat: Wraps, Twilightberlocker, hammare och böcker

Ack ja, att ta paus betyder att hitta mycket intressant att skriva om. Så därför denna sammanklumpning av nytt och halvnytt.


Wraps
Först ut är Fru Pärlas wraparmband, färdigflätade längder av mockaimitation för att skapa sommarens populära flerradiga armband. Bara att fästa berlocker eller pärlhängen på dem så är de färdiga att användas. Finns i nu i ett flertal olika färger, från beige till plommonlila.


Twilight
Jag är kanske lite för gammal för att svepas med i twilightvågen, men för de som gillar Stephanie Meyers unga vampyrer har Rings & Things temamix med tolv tennberlocker, som även går att köpa separat. Några motiv är mer allmänna än andra och det är kanske främst i sin kontext som det kan kallas ett twilighttema.


Texture hammers
Att stansa/stämpla (namn)smycken är populärt och vad kan göra smyckena intressantare om inte ett bakgrundsmönster? Enkla mönster skapas lätt med exempelvis en kulhammare, men det finns och hammare speciellt för att skapa mönster. Flera sådana har amerikanska Beaducation och jag fastnade kanske framförallt för den dyra Star/Hatch. Notera att varje hammare alltså har två sidor med olika mönster. Även FusionBeads säljer dessa hammare.

Den snåle skapar sina egna mönsterhammare genom att gravera in ett mönster på en gammal hammare -- eller så används en rostig hammare med "naturligt mönster". Mer om detta har jag nämt i Att stämpla och hamra metall.


Kommande böcker
Sist men inte minst måste jag också få tipsa om pärl- och smyckesböcker på ingång. Sharilyn Miller, personen bakom superba bloggen Wire Jewelry Lessons, utkommer i september med sin nya bok Contemporary Copper Jewelry (Interweave Press). Och redan i augusti kommer Amulets and Talismans: Simple Techniques for Creating Meaningful Jewelry av Robert Dancik (North Light Books). Alldeles nyligen släppt är även Dale "Cougar" Armstrongs Wirework: An Illustrated Guide to the Art of Wire Wrapping (Interweave Press), som riktar sig till dig som redan kommit förbi nybörjarstadiet. Något senare i höst kommer även Cynthia Thornton, Green Girl Studios, med sin bok Enchanted Adornments: Creating Mixed-Media Jewelry with Metal, Clay, Wire, Resin, & More (Interweave Press).

Ytterligare böcker av intresse, men med långt senare utgivningsdatum är Steampunk-style Jewelry av Jean Campbell (Creative Publishing International) samt, nästa höst, Iron Wire Jewelry (preliminär titel, Lark Books) av Brenda Schweder.

Något på svenska har jag tyvärr inget nys om, men nyligen kom Tone Rörseths andra (?) smyckesbok Smycken och smyckeaskar att göra själv (Ica Bokförlag). Här fortsätter författaren att göra smycken med olika material där traditionellt och otraditionellt blandas med varierande resultat. En kul variation är att denna bok inte bara innehåller smyckesprojekt utan även instruktioner till smyckesförvaring, från enkla origamiaskar till sidenväskor.


Det kommer ständigt intressanta smyckes- och pärlböcker på engelska så se detta enbart som ett litet axplock gjort utifrån min personliga smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails