Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

söndag 9 augusti 2009

Mönstertips: Böj till en fingerring/ringstomme

Böjliga filigrandelar och stampings är perfekta att göra ringar av. De kan antingen användas som ringar i sig eller som ringstommar, vilka kan dekoreras med pärlor, smyckestenar, metalltråd och liknande.

Det vanligaste är att använda en avlång filigrandel, men det finns också några färdigböjda stommar att använda. Att böja själv är dock inte särskilt komplicerat och kräver endast en rund "stång" av någon typ av böja runt så att det blir jämnt och fint. Exempel på "färdigböjda" ringar hittar du hos bl a Jan's Jewels och Costume Jewelry Supplies.

Många olika ringar, inklusive en häftig ring gjord av en stamping i form av trollslända, hittar du i Vintajs inspirationsgalleri. Notera att en av ringarna, Love Birds Ring, består av två sammanlänkade connectors. I vissa monteras ytterligare filigrandelar fast, som används som infattningar.

Förutom att fästa pärlor på stommarna kan du även limma fast smyckestenar (s k flatbacks). För exempel på ringar med pärlor och smyckestenar, se FusionBeads och eeBeads. I dessa ringar surras pärlan fast med metalltråd, men det går också bra att göra som Beadsmania, som utnyttjar ett hål i sin filigrandel. Tjusiga pärlade ringar finner du även hos Kiwa, som har en glittrig kristallring och en pastellsöt blomring.


PS! Nöjer du dig inte med att bara göra ringar så kan du låta dig inspireras av Melanie Brooks häftiga steampunkiga Alchemical Glove.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails