Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

torsdag 20 augusti 2009

Teknik: Wire writing -- skriv med metalltråd

Inspirerad av Beading Gem's Journal tänkte jag idag presentera ett elegant sätt att skapa namnsmycken. Med bara en tång och metalltråd kan du skriva namn eller andra ord alternativt enstaka bokstäver i skrivstil, som sedan används som halsbandshängen eller modifieras till andra smycken (inte minst broscher). Skriften kan även dekoreras med pärlor. Vanligen bara ett enkelt dropphänge, som inte tar fokus från hantverket, men det finns också varianter där bokstäverna mer eller mindre täcks med småpärlor.


Instruktioner
Det finns en hel del instruktioner till wire writing, både gratis- och betallektioner. Ett bra, och gratis, ställe att börja är Wire Names with Maggie. I denna video får du lära dig att göra ett stort A av en man som även säljer instruktionsvideor. Betalkurser finner du också på Wire-Sculpture.com. Missa inte bilderna på olika typer av namnsmycken du hittar där. En något mörk gratisvideo finns där även på YouTube.


Skriv med en jig
Tycker du det verkar för svårt att skriva med hjälp av tänger så går det även att använda en mönsterjig. Den har vissa begränsningar, men kan samtidigt vara en språngbräda för den som inte direkt vill börja med det "friformarbete" som tänger innebär. Instruktioner till detta kan du hitta hos WigJig. Se även Artistic Wire som säljer speciella "wire writing systems". Deras instruktioner finner du här.


Inte bara för smycken
Trådnamn kan användas för andra typer av dekorationer än rena smycken. Kortdekor, fotoramspynt, "bordsplaceringskort" -- bara fantasin sätter gränser. Inspireras till exempel av Dave Maskin, som skriver i grov aluminiumtråd, eller denna video. Ska du göra exempelvis scrapbookingelement i tunn tråd så kan denna sida eventuellt vara av intresse. Tjockare tråd, som passar smycken, är dock inte lika lätt att böja på det sätt hon gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails