Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 22 september 2009

Färger och finishar: Apollo gold/capri gold


En vacker och populär finish du kan hitta på tjeckiska glas- och kristallpärlor är apollo gold. Särskilt inom industrin kallas den även capri gold och det kan hända att du även stöter på dubbelnamnet apollo capri gold.

Apollo gold är en rosatonad metallfinish med gula övertoner, som kan föra tankarna till roséguld och koppar även om dessa dubbla färgtoner inte helt matchar metallerna i färg. Finishen är vacker att se på både genom glaset och på ytan på en pärla, vilket gör att den passar på både transparenta och opaka pärlor. Vanligast är den på ofärgat glas (crystal apollo gold), men du finner den även på svarta pärlor och i något sällsyntare fall på andra färger. Apollo gold kan även kombineras med frostad finish, som synes på rocaillepärlorna ovan. Seed beadsen är ofärgade, men den frostade finishen får dem att se melerat bruna ut.

Vanliga pärlor som apollo gold används på är pressglaspärlor (druks), fire-polished, kristall (se exempelvis detta preciosahjärta) och de något exklusiva Toho Hybrids: japanska kvalitetspärlor som fraktas till Tjeckien där en finish appliceras, en s k custom coating. Du kan läsa mer om Toho SuperNova Hybrids hos Starman, Inc.

1 kommentar:

  1. Hej! Letar efter en speciell pärlform. Kan beskrivas som en mycket liten och knubbig droppe. Jag vet att den har ett speciellt namn men kan absolut inte komma på det.
    Många hälsningar
    Annika

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails