Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

lördag 31 oktober 2009

Färger och finishar: Heliotrope


Heliotrope är på engelska benämningen på en rosalila nyans ("vivid lavendar"), uppkallad efter blomman heliotrop. På pärlor är det en dramatisk yteffekt med violett och indigoblå toner. Inte minst används den på kristallpärlor som Crystallized Swarovski Elements eller Preciosa. Heliotrope är också förekommande som s k custom coating.

Återigen har vi här en effekt som ska ses genom glaset för att fånga dessa vackra färgspel. På ytan (se pärlan t v på fotot ovan) så har du bara en silvrig metallisk film helt utan några färger. Därför gör sig heliotrope inte minst bäst på hängen och pärlor, som har en tydlig fram- och baksida. Där kan du kontrollera att rätt sida är vänt mot betraktaren hela tiden. Runda, ovala, biconeformade etc pärlor kommer att snurra om de är uppträdda på hals- eller armband, vilket gör att de ibland kommer att ligga med den metalliska sidan utåt. Något du bör vara medveten om när du designar ett smycke med denna färgeffekt på pärlorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails