Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 13 oktober 2009

Mönstertips: Gör egna distansbommar av metalltråd

"Distansbommar" (även delare, avdelar, mellandelar; eng. spacer bars) används i flerradiga smycken för att hålla samman raderna på lagom avstånd. De finns att köpa i både enkla -- i princip en metallplatta med flera hål -- och utsirade versioner. Du kan även göra dina egna bommar med en rundtång och metalltråd.

Den grundläggande formen, med en ögla av metalltråd för varje hål, beskrivs hos WigJig (läs vidare för att också skapa ett avslut med passande "förminskare") och Beading Helpweb. WigJig beskriver också flera tvåradiga bommar: en basversion, en med pärlor samt en kristallinfattad variant. De har, slutligen, även instruktioner för betydligt bredare varianter i detta memory wireprojekt.

För en bra tutorial av en bredare variant, se Beadaroo. Där görs både raka och stigande (stepped) bommar i olika bredder. Du får också tips på hur du kan inkorporera pärlor, berlocker/pärlhängen, spiraler med mera i grundmodellen. Rekommenderas!



Behöver du bara en tvåhålsbom? Ett alternativ kan vara att trä upp en eller flera pärlor på en öglepinne och avsluta med en ögla, à la WigJig. Denna metod finns i olika varianter, men används oftast inte som bommar per se, utan dessa utgör själva designen (t ex så här).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails