Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 2 oktober 2009

Nyhet: Bok om att sy med cubes



Cubes -- de kubformade småpärlor som Miyuki och Toho tillverkar -- är fina, men inte alltid så lätta att veta vad man ska göra med förutom att sy vanliga "raka längder". De passar ju inte till alla de vanliga sydda teknikerna och mönstren eftersom form och storlek är så distinkt. Ja, att det är något speciellt med cubes märks t ex på att cubesprojekt faktiskt har en egen kategori hos Bead-patterns.com. Tidigare har en mönsterbok fokuserad på just cubes och triangles givits ut av Design Originals: Beading with Cubes and Triangles av Alice Korach.

Nu kommer ännu en bok, bara dedikerad till cubes. Cube Bead Stitching är skriven av Virginia Jensen och utgiven av Kalmbach, förlaget bakom pärltidningar som Bead & Button, BeadStyle och Art Jewelry. I boken används en mängd olika sydda tekniker som peyote, st petersburg stitch, herringbone för att skapa allt från små örhängen till läckra halsband. Både stora och små cubes används. I Kalmbachs butik så kan du läsa ett kort utdrag ur boken.


PS! Själv gillar jag och inspireras även av exempelvis Dustin Wedekinds "mormorsrutor", Carole Ohls projekt, Jean Powers kubpärlor eller Cathy Lampoles Lattice Cube Bracelet. Cubes är fina i både russian spiral och St petersburg stitch. En fördel med att sy med cubes är att de är relativt stora, vilket gör att du snabbare syr färdigt ditt smycke.

1 kommentar:

  1. Vill visa mina fina örhängen som jag gjort, eftersom din blogg är så bra och har ett så fint namn. ;)

    http://abrovinkel.blogspot.com/2009/10/japanska-lyckokatter.html

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails