Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 20 oktober 2009

Övrigt: Armbandshjälpen

Man behöver inte ha problem med händer eller fingerfärdighet för att ibland tycka att armband är svåra att ta på. Men du vet väl att det finns ett speciellt hjälpmedel för att knäppa armband med klo- eller springlås (framför allt). Som inte innebär att du måste låta någon annan öppna och stänga låset.

Hjälpmedlen kan skilja sig lite i designen, men principen är den samma. De består av ett handtag med en krokodilklämma i ena änden. Bland de mer designade varianterna finns Bracelet Buddy och Jewelry Wand, som har nylonklädda käftar samt en specialkäft som håller låset öppet. På toppen har den en ögla för pekfingret, vilket kan göra det lättare att "styra" verktyget. På hemsidan finns även en video och bildsekvens som visar hur den används.

Handtagen kan göras mycket eleganta, som synes på exempelvis denna hemsida. Men det finns också betydligt enklare varianter, som du i princip skulle kunna skapa själv av en krokodilklämma och rundstav. Exempel på detta är ClaspMaster och The Hooker.

Exakt hur du skapar egna armbandhjälpar med en klämma och ätpinne i plast kan du läsa på eHow. En annan uppsättning instruktioner fann jag här (pdf-fil). Notera tipset om att doppar käftarna i Tool Magic (Plastidip) för att de inte ska skada smyckena. Och i Kanada fann jag även en butik, som säljer bland annat kit för dig som vill göra egna bracelet helpers.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails