Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 25 november 2009

Noterat: Sätt hänglås på dina smycken







Nej, det är inte ett tips för dig som vill undvika stölder när du står på marknad. Istället ville jag tipsa om en lite annorlunda typ av smyckeslås, som samtidigt kan fungera lite som en berlock.

På engelska kallas denna typ av lås för padlock clasps då de i princip ser ut som hänglås, men utan nyckel. Låsbygeln bara trycks i låset. Låset fungerar så att t ex de två yttersta länkarna på en kedja träs på bygeln. Använder du inte kedjor till smyckena så kan du gör andra avslut, bara där finns öglor eller ringar, som låset kan träs fast i. Observera att det alltså inte monteras på smycket utan är en lös del. Bildexempel på enkelt smycke med lås finner du här samt ett på smyckesvajer trätt halsband här. Självklart kan även låsen användas som berlocker/hängen istället.

Utformingen kan skifta: på fotot ovan syns ett hjärtformad mässingslås med detaljer som falska nyckelhål och skruvar. Detta finner du hos Brass Bouquet under namnet Jill's Favorite Lock Clasp. Det finns även andra varianter i silver, som mer likar klassiska hänglås. Dessa kan du finna hos t ex Artbeads (tre storlekar), Beadaholique (tre storlekar) eller Rings & Things.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails