Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 14 december 2009

Noterat: Swivel pendants, jordglobspärlor och pärlhattar i keramik


Som vanligt hittar jag flest roliga nyheter från USA (så går det när man har intressanta nyhetsbrev -- som alltid tar jag gärna emot tips från pärlare och pärlbutiker också, om ni har något speciellt ni tycker är värt att hamna i bloggen).


Fyrkantshängen för stansning
Fyrkantsstavar i silver att stansa på har varit efterfrågat sedan stansning blev populärt bland svenska pärlare. Nu har Beaducation en lite lyxigare variant av dessa till salu: swivel pendants, som du finner antingen i silver eller mässing (se fotot ovan). Till skillnad från de enkla varianterna så är denna fyrkantsstav monterad i en upphängningsögla, som göra att staven kan surra runt sin axel. Hängena är i solid metall, vilket gör de stansbara.


Jordglobar i miniformat
Du har kanske sett dem förr, jordglobspärlorna i halvädelsten? Nyligen fick amerikanska Ornamentea in dem i inte mindre än tre olika färger. Välj mellan mörkblå, ljusblå eller havsgrön botten. En pärla, som kan användas för smycken med ett budskap -- inget är väl mer i fokus just nu är det globala och vår gemensamma framtid.


Komponenter i keramik
Ornamentea säljer även smyckeskomponenter av Elaine Ray, en keramiker som bl a gör spännande pärlor, hängen, länkar, togglelås, bezels och -- nu senast -- pärlhattar i glaserad keramik. Du finner dem alla här.


Fotot är © Beaducation och här använt med vänligt tillstånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails