Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

torsdag 28 januari 2010

Noterat: Nickeltest -- inte bara på Apoteket


Chemo-NickelTest från svenska Chemotechnique Diagnostics är en produkt, som tagits fram för dig som vill testa nickelhalten i t ex smyckesdelar. Det är enkelt att använda och visar direkt om någon metalldel läcker mer nickel än som är tillåtet enligt EU:s nickeldirektiv.

Tidigare har det bara sålts på Apoteket och då oftast varit en beställningsvara (om personalen ens känner till att produkten finns). Ett alternativ har varit att beställa det via Apotekets hemsida, men nu kan du även hitta det direkt hos vissa pärlbutiker. Både Smyckestillbehör.se och Fru Pärla säljer nickeltesten.

Mer om nickel och nickeldirektivet kan du läsa här.


Fotona är © Smyckestillbehor.se, här använt med tillstånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails