Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 18 januari 2010

Övrigt: Vad är så speciellt med Tucson?

Alla pärlare, som har någon form av kontakt med den amerikanska pärlvärlden, t ex genom pärltidningarna, stöter snart på Tucson. Denna Arizonas andra stad återkommer gång på gång.

En sak Tucson är känt för är nämligen de stora och många ädelstens-, mineral- och pärlmässor som hålls där varje vinter, ofta runt februari. För årets upplaga har minst 40 mässor i någon form planerats in hittills, men fler kan tillkomma. Majoriteten av mässorna hålls runt Electric Park, men du finner även evenemang i andra delar av staden. Vissa av mässorna är väldigt nischade och små medan andra är stora och breda. Vissa mässor är öppna för allmänheten medan andra enbart är för grossister och annat branschfolk. Många av mässorna tar ingen inträdesavgift. Även om fokus är på (ädel)sten och mineral -- med besökare och utställare från hela världen som träffas för att göra affärer eller mingla -- finns är väldigt mycket för pärlare.

För pärlaren och smyckestillverkaren kan detta vara en nästan överväldigande högtidsstund. Här finns en mängd pärl- och guldsmidesbutiker samt pärltillverkare, stora som små, representerade, liksom ett stort utbud ädelstenshandlare, stenslipare, verktygsförsäljare, smyckesförsäljare med mera. Flera av USA:s mest uppskattade och erfarna lärare inom pärlande/smyckestillverkning håller workshops och kurser. Faktum är att hela evenemanget är så gigantiskt att det nästan kan bli först stort för någon som inte besökt en pärlmässsa alls tidigare (en rekommendation, som ibland framhålls till "rookies": besök en mindre mässa först).

Är du intresserad av att åka till Tucson eller bara nyfiken på detta spännande jätteevenemang så kan du läsa mer på Tucson Show Guide. På Beading Daily kan du få shoppingtips inför ditt besök och även läsa om hur ett första möte med mässorna kan vara. Mer om staden Tucson kan du läsa på t ex Wikipedia eller officiella turistsajten Visittucson.org.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails