Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 24 februari 2010

Mönstertips: Fingerringar av trä

Trä är ett vackert och organiskt material, som kan användas på olika vis i smycken. En sak som blivit populär är att göra fingerringar. Det finns färdiga ringar att köpa (jämför detta inlägg), men du kan även göra dem själv. Notera att vissa instruktioner menar att du bör använda tunna träskivor som limmas samman (laminerat trä) för att ringen inte ska spricka.

Träet kan formas på olika vis: sågas ut med cirkelborr, sågas och slipas eller svarvas. De förra varianterna finner du i instruktioner som How to make a wooden ring och How to make wood rings. I Wood Engagement Ring fälls dessutom en liten smyckesten in. På Woodturning Online (woodturning = svarvning) finner du två fina ringprojekt här. Inkluderar även länk till en videotutorial på YouTube. På sajten finns även instruktioner till stela armringar, som görs på liknande vis.


För fler projekt med fokus på trä, se -- förutom länken i ingressen -- Pärltillverkning Träpärlor och Stela armband. För mer om trä som material, se Trä -- lättarbetat och mångsidigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails