Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 8 februari 2010

Mönstertips: Hjärtan av seed beads


Du har redan fått Kristallhjärtan och Pärlhjärtan. Här är del 3 i "minitemat" Alla hjärtans dag. Platta hjärtan, tredimensionella hjärtan och hjärtan på rad. Många hjärtan, som Beaded Heart Brooch och Le Coeur d'Aurelia, kombinerar seeds med större pärlor så missa inte att kika även på de två föregående delarna. Som vanligt fokuseras här på hjärtformade alster, inte projekt med hjärtmotiv.

Gröna hjärtan, som i fotot ovan, kan också användas som löv. Huruvida grönt kan vara kärlekens färg diskuterar Kate Smith i The Color of Love -- Green or Red?


Hjärtkedjor
Dustin Wedekind gör en hjärtkedja med en enkel RAW-variation i Chains of Love. Sandra Halpenny har flera nettingmönster med hjärtan på rad -- sök på heart för att finna dem. En söt kedja finns även i Josie Maguires Chain of Hearts. En kedja i square stitch har Kim Dorman. String of Hearts är peyotehjärtan på rad. Heart to Heart alternerar kedjan med uppochnedvända hjärtan. Se även Hearts Choker och Hearts and Flowers Bracelet.

Celtic Heartshaped Bracelet är en länk av hjärtan i form av keltiska knutar (josefinknutar). Queen of Hearts är inte bara en kedja utan alla hjärtan länkas även fast i en fokaldel.

En kedja som verkligen består av sammanfogade länkar hittar du i Lenni Cramers 3-D Interlaced Chain of Hearts.


Tvådimensionella hjärtan
Romantiska hjärtan inspirerade av spetsar har Sandra Halpenny i Picot Hearts 1, 2 och 3. Nettade hjärtan i tre storlekar finner du i Set of Hearts (notera att mönstren kan köpas var för sig till ett biligare pris också). Små peyotehjärtan uppbyggda på samma vis som peyotetrianglar finner du i Herzilein.

Ett bevingat hjärta i peyote finner du på Beadwork.about.com. Där hittar du även Rosebud Heart (missa inte heller detta blommande gratismönster). Celtic Heart Knot är ett peyotehjärta i form av josefinknut. Ett klassiskt motiv har Heart Arrow Earrings. Föredrar du pirater lockar kanske peyotemönstret Black Heart Set medan drakälskaren kanske vill ha ett Dragon Heart. Spöken finns i Heart-E-Ghost Earrings. Kitty Love har ett "gömt mönster" -- kika på det upp och ned...

Ett brick stitch-hjärta har FusionBeads samt Linda Joy Mitchell. Mönster på tre sammanlänkade hjärtan i brick finns hos Bead & Button och två hjärtan länkas samman i blommimga Heart Pin. Missa inte heller dessa pyttehjärtan. Hole in My Heart har ett större hål för upphängning. Ett spännande hjärta i ovanlig form är Rita Sovas Burning Desire 2.

RAW-hjärta finner du på Artbeads.co.kr. Hos Margo's Beadie Critter Collection finner du flera ladder stitch-hjärtan -- och björnar med hjärtan -- under Holidays (vänsterkolumnen).

Winged Heart Barrette, slutligen, är ett bevingat pärlbroderat hjärta.


Tredimensionella hjärtan, öppna och fyllda
Öppna peyotehjärtan, som kan användas till hängen likväl som togglelås, finner du t ex i Sweet Hearts, Be My Valentine och Coeurs. På Artbeads.co.kr finns ett asymmetriskt RAW-hjärta med accenter av mixade pärlor.

Ett större dubbelt, men platt, RAW-hjärta har Beadsmania. Mindre puffiga hjärtan finner du i Rainbow and Rasta Puffy Hearts (obs! bara färgmönster, grundtutorial här), detta burberryrutiga hjärta och hos 3DBeading. Hos den senare finner du även Filled Heart och Rounded Heart som kan göras med enbart seeds.

Ett lite annorlunda tredimensionellt hjärta i brick stitch är 4 Sided Heart Earring.

Suzanne Cooper har instruktioner till en söt blomstersmyckad hjärtask.


Infattade hjärtan
Pink Heart Pendant är en hjärtpärla infattad i herringbone. Le Coeur d'Aurelia kombinerar seeds med kristaller i infattningen.


Hjärtan med stavpärlor
I Beaded 3D Heart blandas seeds med stavpärlor i en variant på "hana-amihjärtan" (se föregående inlägg på temat). Ett annat hjärta av bara stavar, som är fyllt med runda pärlor, har Artbeads.co.kr. Där finner du även detta spännande spiralhjärta.


Övrigt/bonuslänkar
Riktigt söta är Heart Flowers, som görs med seeds, hjärt- och lövpärlor. Gullig babymössa med stickad hjärtbård finner du i Diamond and Hearts Baby Bonnet. Eller varför inte sy en hjärtefjäril i peyote? Pärlvirkade rep med hjärtmotiv finns mönster till i 3 Hearts. Och hjärtan i en cirkel bildar blommor (eller fyrklöver).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails