Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 24 februari 2010

Mönstertips: Pärlor för fiske -- fiskeprylar för smycken

Även om vissa fiskebutiker ibland säljer t ex självlysande plastpärlor för att locka fisk så har mer än en pärlare råkat ut för att de dyrbara swarovskikristallerna försvunnit därhemma -- bara för att dyka upp i makens fiskelådor: fiskarna älskar glittret från kristallpärlorna och dras till det (och därmed till fiskekroken). Även orange miracle beads kan användas för att fånga t ex öringar, som tror det är mumsig laxrom, enligt Rings & Things blogg.

I USA har det även växt fram ett intresse för att använda pärlor, bl a (dyra) handgjorda lampworkpärlor, i exklusiva handknutna fiskeflugor. Kanske mer konsthantverk än tänkta för fiske. Exempel på detta finns exempelvis på Ron Lucas hemsida.

Men utbytet går även på andra hållet: fiskarnas tillbehör kan användas i smycken. Med mer eller mindre smakfullt resultat. Fishing Lure Necklace och Fishing Lure Earrings använder t ex beten som dekorativt inslag och Bl a Mary Hettmansperger i Tackle This, BJ Craft Supplies, Oh So Crafty respektive Disc Bead Bracelet använder beteslås som kedja för lite udda armband. Små fiskeflugor kan gjutas in i harts. En googling på t ex fishing jewelry ger vid hand att det finns flera smyckestillverkare som specialiserat sig på att sälja just sådana här smycken. Missa inte heller artikeln om japanska fiskeflugor som blev smycken på The Beading Gem's Journal.


OBS! Tänk på att fiskematerial inte tillverkas med tanke på att användas i smycken. Det är inte säkert att allt passa att bäras mot huden eller ens klarar de krav på nickel som ställs på smycken.

1 kommentar:

  1. Maneki, på uppdrag av Ken, tack för att ta upp vår blogg - och tack för att påminna mig om tanken att använda orange mirakel pärlor som fiske beten. Ber om ursäkt i förväg för min hemska svenska! Jag skyller det på min dator ;)

    --Dave
    vid Rings & Things

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails