Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 9 mars 2010

Noterat: Grekiska keramikpärlor i metallfinish


Grekland är ett av de länder där keramikpärlor tillverkas och något som de har specialiserat sig på är inte minst metallfinish. Pärlorna täcks med ett metalliskt lager, som ger en exklusiv finish till de rustika formerna. Själva pärlformerna håller sig främst till det enkla: runda, rondeller, ovala, tuber, ringar, "cornflakes" och stora nuggets, men i silver kan du även finna lite andra motiv som löv, fleur de lis, stiliserade gudinnor och snäckor (virvlar).

Hos svenska Meleagris finner du ett mindre utbud i finisharna guld, silver, brons och koppar. Brittiska Bead Site har ett något större utbud med gold (24 k), silver, antique silver, bronze, copper, copper brown patina och copper turquoise patina. Bead Site säljer även färgade keramikpärlor utöver de med metallfinish.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails