Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

lördag 17 april 2010

Nyhet: Ny brittisk pärltidning

Bead kom först. Sedan Beads & Beyond, som följdes av Make Jewellery och Making Jewellery. Samt en brittisk utgåva av amerikanska Bead Trends. Nu har nästa brittiska tidning för pärlare och smyckesmakare kommit: Creative Beads & Jewellery.

Creative Beads & Jewellery ges ut av Practical Publishing International, som sedan tidigare ger ut flera magasin på temat hobby (inriktat mot scrapbooking, korttillverkning och papperspyssel). Tidningen kommer endast att säljas hos pärl- och hobbybutiker, inte hos exempelvis tidskriftsbutiker i Storbritannien. De ska även exportera sin tidskrift till andra engelsktalande länder som USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland.

Målet för publikationen beskriver de själva så här: "We aim to bring you an abundance of designs and styles, using an eclectic array of techniques, tools and materials, to ensure that all tastes are catered for, and to keep you inspired." Mer om innehållet i det första numret kan du läsa här. Några av artiklarna från numret går också att ladda ned från denna sida. Flera av projekten och artiklarna är skapade i samarbete med ägare/anställda i pärlbutiker. Det är alltid svårt att uttala sig om en ny tidskrift, baserat på ett enda nummer, men från vad som går att utläsa från hemsidans information handlar det om en bred tidning, som vill omfatta många olika tekniker från de enkla trädda smyckena till exempelvis silverlera, polymerlera och chain maille. Med utgångspunkt från artiklarna på hemsidan verkar också inriktningen vara på lite enklare projekt.

Frågan är kanske om marknaden är tillräckligt stor för ännu en pärltidning utan speciell inriktning? Kommer den nya publikationen att bidra till något nytt, som inte de övriga brittiska tidskrifterna redan har och som inte de importerade amerikanska tidningarna redan gör bättre? De få reflektioner jag stött på hittills har varit relativt svala även om undantag finns, men få har ännu läst magasinet och det är vanligt att nya publikationer behöver ett år eller så för att hitta sin form. Endast framtiden kan förtälja hur det kommer att gå för Storbritanniens femte pärltidning.


PS! Första numret finns att köpa hos exempelvis Press Stop (och utvalda Pressbyråer) i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails