Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 10 maj 2010

Pärltillverkning: Taggiga silikonpärlor

Silicon Virus 2


Inom smyckes- och pärltillverkning används silikon kanske främst som lim och för tillverkning av (gjut)formar. I Bakverk med pärlor och smyckesdelar användes silikon för att imitera grädde och chokladmousse, vilket det även används till i bakelser av polymerlera. Dagens tips rör dock något mer annorlunda: taggiga men mjuka pärlor av den typ som några av er kanske sett i pärlbutiker.

Hos Alkhymeia (scrolla nedåt) finner du instruktioner för att färga silikonmassa och klicka ut den på en baspärla. För att färga silikonet används (pärlemor)pigment, akrylfärg eller tusch. Instruktionerna är på italienska, men med många och tydliga bilder.


Fotnot: I smyckesbutiker kan du även köpa andra smycken, bl a piercingar, som dekorerats på liknande vis.


Foto: Alkhymeia, använt i enlighet med CC BY-NC-ND 2.0


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails