Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

söndag 13 juni 2010

Noterat: Färggranna nyheter -- från änglavingar i akryl till färgade kulkedjor


Vilket bättre sätt att fira sommarens ankomst än att gotta sig i starka och soliga färger? Glöm blåsten och regnet utanför dörren och sola dig istället i energigivande och humörhöjande pärlor -- de kan vara riktiga vitamininjektioner.

Här kommer några exempel på nya färggranna produkter från några svenska pärlbutiker. Missa inte heller de tidigare omnämnda randiga magnesitpärlorna.


PS-design
Kulkedjan är en enkel och informell kedja, som oftast är silverfärgad, men PS-design visar att kedjan kan vara betydligt färggladare än så. Här finns nu kedjor i lila, limegrön, ljusrosa, mörkrosa, röd och turkos. Alla kedjor, som är 70 cm långa, kommer med ett kulkedjelås i samma färg.


Fru Pärla
Bland Fru Pärlas nyheter finner du just nu många nya akrylblommor (luciteblommor) samt -- lite mer ovanligt -- färgglada änglavingar i cerise, gul, lime, orange, ljuslila, ljusrosa respektive vit. Vingarna passar inte minst tillsammans med akrylblommor, som används till änglakjolar, till dig som tycker om mycket färg eller för dig som vill tillverka metallfria smycken. Du finner dem alla här (matchande änglakjolar/blommar finns här).

Ännu mer glada "plastic fantastic"-färger finner du i hennes nya ihåliga gummislangar, som säljs i såväl neonstarkt rosa och grön som somrigt turkos och blåklintsblå.


Smyckestillbehör.se
Eftersom jag personligen gillar att använda bladmetall var det också en kul överraskning att se Smyckestillbehör.se:s nyheter, som bl a inkluderade ultratunn folie i färgerna guld, guld/röd och guld/blå. Passar till lertekniken mokume gane likväl som till "förgyllning" och accenter i mixed media-hängen (inneslutna i t ex epoxiharts). För mer skimrande färger erbjuder de ett etiskt alternativ till infärgade paua-/abaloneskal: självhäftande pärlemorremsor i brun, fuchsia, mörklila, röd eller grön. Färgglada är också deras nya blomformade pärlhattar.

För dig som arbetar med polymerlera kan även nämnas att de även utökat sitt sortiment med tillbehör och verktyg för arbete med lera. Här finns även fimostavar med motiv av citron, apelsin respektive lime. Stavarna är 5 cm långa och 5 mm i diameter. Kan även köpas i form av färdiga berlocker.


Fotot är © Smyckestillbehor.se, här använt med vänligt tillstånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails