Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 14 juni 2010

Shoppingtips: Nya pärlbutikskartan -- pärlarens guide till fysiska butiker i Sverige




OBS! Kartan håller på att uppdateras och har samtidigt, som du kan se ovan, fått ett nytt hem på Pärlbutiker i Sverige.


I november förra året presenterade jag och Pugglis, en annan pärlare på Smyckestillverkning iFokus, Pärlbutikskartan. Kartan låg på en sajt, som numera är nedlagd. Men till all lycka var de goda nog att spara alla info så länge att kartskaparna kunde ladda ned all geodata först. Så kartan var försvunnen från nätet, men inte helt bort. Och igår natt återuppstod den. Lagom till semestertiderna hoppas jag att vårt arbete kommer att kunna vara till hjälp och glädje för alla pärlintresserade runt om i landet.

*

Det finns många fysiska butiker och andra butiker, som säljer pärlor och smyckestillbehör i hela vårt avlånga land. Och det finns många listor över pärlbutiker, som nämner att butiker har så väl en fysisk lokal som på vilket ort denna ligger. Men om du inte vet om by A ligger i närheten av där du bor eller längs den väg ni tänkte resa på bilsemestern? Då kan en karta vara intressant, där man lätt kan se var någonstans en pärlbutik ligger direkt. Det var filosofin bakom vår -- Pugglis och min -- karta Fysiska pärlbutiker i Sverige.


Teckenförklaring
På denna karta finner du tre typer av butiker:
  • Fysiska pärlbutiker eller webbutiker som välkomnar kunder till lagret/studion efter överenskommelse.
  • Annan butik med pärlor i sortimentet, t ex hobbybutiker, sybehörsaffärer etc.
  • Övriga butiker med intresse för pärlare.
Klicka på en markör för att läsa information om butiken. Här får du bl a en kort beskrivning av butikens sortiment, öppettider, telefonnummer, länk till ev. hemsida samt adress.

Notera att vissa av butikerna är webbutiker, som enbart öppnar sina lager för kunder efter överenskommelse. Dessa butiker är markerade med (bokn.).



Att tänka på innan du reser
Oavsett om butiken har förbokning eller ej, kontrollera alltid med butikens hemsida eller via telefon/mail för att se om butiken är öppen innan du reser. Det är alltid lika tråkigt att planera en resa för att sedan mötas av en stängt-skylt eller en tom lokal. Öppettider ändras, butiker öppnar och slår igen och affärer flyttas fortare än denna karta kan uppdateras. Upptäcker du något fel, kontakta gärna oss så vi kan korrigera detta.

Dubbelkolla även adressen då kartor ibland kan spela en spratt och placera en markör på fel tomt - ibland även på fel ort eller fel landskap(!) Vi har försökt vara så noggranna som möjligt, men utan att ha besökt alla butiker är det svårt för oss att veta om en markör står fel.


Hjälp oss med tips och korrigeringar
Nu har vi prickat in närmare hundra butiker, men vi vill ha ännu fler tips på butiker som är värda att lägga till samt korrigeringar, uppdateringar eller tillägg till det vi redan skrivit. Detta kan du skicka via kontaktsidan här på bloggen (välj Pärlkartan i rullisten). Skulle du av någon anledning inte kunna använda formuläret så går det i andra hand att maila informationen direkt till manekinekogirl [at] gmail [punkt] com -- ange pärlkarta i ämnesraden så blir mailen lättare att hitta i inkorgen.

Det vi vill veta om butikerna är:

  • Dess namn
  • Gatunamn och nummer samt ort
  • Vilken typ av butik (pärlbutik, hobbybutik, sybehör osv)
  • Kort översiktlig beskrivning av pärlutbudet
  • Öppettider
  • Hemsideadress om tillämpligt
  • Telefonnummer

Ta med de detaljer av dessa, som du känner till. Det behöver inte vara alla. Det inte en vet, vet säkerligen någon annan.

Kriteriet för om en butik får vara med är inte hugget i sten, men pärlor måste vara en del av "standardutbudet", inte exempelvis lågprisbutiker som tar in ett parti en månad och sen inte har några pärlor resten av året. Det ska även vara pärlor, som kan användas i "vuxensmycken". Det vill säga inte leksaksaffärer och likande som bara säljer billiga barnpärlor då dessa inte intresserar den genomsnittliga pärlaren. Notera att det alltså bara är fysiska butiker som listas, dvs "vanliga" butiker, webshoppar som håller öppet sitt lager/studio/källare efter överenskommelse eller liknande. Inte butiker som enbart är webbaserade.


Vilka butiker som ska klassas som "övriga butiker av intresse för pärlare" får ni gärna ha synpunkter på.

*

Till sist hoppas jag att vår karta kan vara till nytta och nöje för dig som söker efter pärlor i vårt avlånga land. Den nya kartan har en möjlighet att både betygsätta och ge kommentarer så skriv gärna en rad eller ge några stjärnor om du uppskattar vårt arbete. För korrigeringar och butikstips hänvisas dock till mailkontakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails