Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 20 augusti 2010

Noterat: Ny silverlera från PMC i höst

På en amerikansk PMC-konferens i slutet av juli presenterades en ny silverlera, PMC Pro. För dig som är silverlerafrälst är detta kanske redan gamla nyheter, för er andra kommer här en kort beskrivning av den nyaste medlemmen i Precious Metal Clay-familjen.

Den nya leran, som kommer att börja säljas i oktober i år, har redan fått blandade reaktioner. PMC Pro är betydligt starkare än tidigare varianter, vilket inte minst är en klar fördel för den som vill göra fingerringar och andra smycken som belastas hårt. Men på grund av detta är också silverhalten lägre. De färdiga alstren har ett silverinnehåll på 90 % (900/1000). Att jämföra med sterling silver på 92,5 % och finsilver, som övriga silverleror består av, på 99,9 %. Det innebär bl a att de inte kan säljas som äkta silver och få äkthetsstämplar i vissa länder. Leran måste också brännas i aktivt kol, precis som oädla metalleror, vilket kräver en brännugn även för små alster samt extra tillbehör som kol och behållare.

Personer som vill ha en starkare silverlera och inte kräver finsilver är med andra ord intresserade av utvecklingen. Andra som är skeptiska till den låga silverhalten och omständlig bränning är mer skeptiska, inte minst till namnvalet. Gemensamt är dock att få av dem testat själva produkten än, de har bara reagerat på nyheten. Om några månader blir det fritt fram för fler att faktiskt prova på den nya leran och vi får se hur bra den slår igenom.

En kort introduktion samt svar på några vanliga frågor hittar du hos PMC Guild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails