Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 10 september 2010

Berlockprojektet -- ett grupprojekt för välgörenhet


Den 8-10 oktober i år kommer PUSS att arrangeras igen. Under helgen kommer ett lotteri att hållas till förmån för Cancerfonden där ett eller flera berlockarmband ligger i vinstpotten. Vill du vara en av dem, som bidrar med egenhändigt tillverkade (pärl)berlocker och är en del av vårt grupprojekt?

Projektet är öppet för alla som vill bidra på ett eller annat sätt. Ska du inte själv till PUSS så kan du skicka in berlockerna via post. Det mesta som rör projektet är skrivet på forumet Smyckestillverkning iFokus och mer specifikt i denna tråd. Du behöver inte vara medlem där för att vara med i projektet.

Nedan följer information om projektet taget från ovan nämnda forumtråd.

Vad är berlockprojektet?

Berlockprojektet är ett grupprojekt inspirerat av A Charming Exchange och UK Beaders Anniversary Bracelet Project. Det går ut på att vi tillverkar berlocker, som ska sättas ihop till ett maffigt berlockarmband vilket sedan kommer att lottas ut på pärlträffen PUSS i oktober. Insamlade pengar kommer att doneras till Cancerfonden.

Alla som vill kan bidra till projektet genom att tillverka en eller flera berlocker.


Hur ska berlockerna se ut?

Först och främst ska berlockerna ha ett litet klolås monterat på för enkel upphängning på armbandet. Berlockerna kan tillverkas i många olika material och tekniker, bara de passar till smycken (nickelsäkert är ett absolut krav). Det är inte ett krav att använda ädelmetall -- om du använder t ex sterling silver, låt det gärna framgå på något vis innan berlocken blandas med de pläterade.

Helst ska det vara något mer än bara "en enkel köpepärla på hattpinne", men projektet är öppet för alla nivåer. Du behöver inte göra något ytterst avancerat, bara lägga lite tid och omtanke på ditt alster. Gör du dina egna pärlor/berlockhängen är det helt ok att bara montera rakt upp och ned på hattpinne.

Minst en av berlockerna du gör ska följa vårt valda färgtema BLÅTT & GRÖNT. Till de berlockerna ska silverfärgad metall användas. För övriga berlocker är färgvalet helt fritt.

För exempel på hur en berlock kan se ut, se de två tidigare nämnda länkarna ovan samt mina exempel i fotot längst upp (Obs! De flesta berlockerna i fotot saknar klolås, glöm inte lägga till det i dina projektberlocker). Notera spännvidden mellan det enklaste och det mer avancerade -- det mesta är tillåtet.


Hur samlas berlockerna ihop?

Armbandet/armbanden kommer att sättas samman på plats innan PUSS öppnar dörrarna. Är du i Täby då kan du lämna av berlocken/berlockerna personligen till Bimse. Kommer du inte att vara på PUSS eller kommer du att anlända sent kan du skicka berlockerna i förväg till Bimse. Ett förslag till sista datum att skicka berlockerna är 30 september.


Hur kommer armbandet att lottas ut?

På PUSS är Noora (Silvergrejs) huvudansvarig för utlottningen. Lotteriet och vinsterna kommer att presenteras på en samling där. Lotteriet är av juridiska skäl inte öppet för allmänheten utan enbart PUSS-deltagare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails