Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 6 oktober 2010

Nyhet: "Grönt" harts från Ornamentea

Ornamentea har nyligen presenterat Ecopoxycraftresin, ett alternativ till exempelvis vanlig epoxiharts. Ecopoxy är gjort på sojabönor, bönor samt jordnötter och är fri från lösningsmedel. Produkten är också mer eller mindre luktfri. Eftersom den innehåller bl a jordnötter och soja avråds personer med allergi mot dessa livsmedel att arbeta med produkten, men det färdiga härdade hartset är hudvänligt och inte allergiframkallande.

En intressant aspekt av Ecopoxy är att proportionerna mellan harts och härdare inte behöver vara exakt avvägda, vilket annars är ett måste för att harts ska härda på rätt sätt. Tvärtom är det så kan du kan variera mängden härdare beroende på vad du vill använda hartset till: vill du tillsätta glitter eller liknande så använder du mindre härdare och vill du enbart täcka en plan yta så använder du en större andel. I det avseendet kommer Ecopoxy att vara en förlåtande produkt.

Trots att Ecopoxy lanseras som ett "snällare" och säkrare alternativ ska dock de vanliga säkerhetsföreskrifterna följas: sörj för god ventilation, använd handskar och tvätta händerna efter användning, låt inte barn leka med produkten på egen hand.


Du kan läsa mer om produkten på Ecopoxycraftresin.com. Det går att förhandsbeställa, men beställningar kommer inte att börja skickas ute förrän i november.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails