Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 10 november 2010

Mönstertips: String art necklace





String art är konsten att skapa motiv genom att trä tråd mellan olika spikar, som fästs på en bakgrund, eller genom att rita streck mellan olika punkter på ett speciellt sätt som får raka streck att skapa kurviga mönster (det senare fick du kanske prova på en mattelektion i skolan).

På Instructables kan du finna projektet String Art Necklace, som är inspirerat av just string art och spirografer. Tjejen bakom instruktionerna använder tråd, t ex broderigarn, som hon trär i ett mönster på olika egentillverkade jiggar. De färdiga motiven stärks sedan med lim och kan då användas som smyckeskomponenter. Inte intresserad av textila smycken? Testa att använda metalltråd istället (du kan behöva surra tråden på sina ställen för att den ska hålla formen utan att lödas).

Jämför även med Peruanska trådhängen, som är en annan färgstark tillämpning av string art.


Via.

Foto: Supersoftdrink

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails