Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

torsdag 25 november 2010

Noterat: Pewter castings -- tenndelar utan öglor men med möjligheter


Rings & Things säljer ett antal gjutna tennmotiv, som kan användas på många sätt i dina smycken. De saknar hål eller öglor, men är lätta att borra i och stansa eller gravera på. De kan även manipuleras/böjas något (undvik dock att böja fram och tillbaks då metallen kan brytas). Tenn kan även lödas med tennlod eller limmas på andra smyckesdelar. Eller varför inte färglägga delarna så som Rings & Things ger exempel på i sitt designgalleri med projekt som Starshine necklace, Fly Bee Free Pin och Poseidon's Steed Bolo Necklace.

Dessa tenndelar är inte behandlade eller pläterade. De är tillverkade i USA och flera av dem har en fin, handgjord känsla. Motiven omfattar allt från bin, kolibrier, ödlor, humlor, stjärnor, gudinnor, löv, sjöhästar, franska liljor, trollsländor och fjärilar. Du finner alla pewter focal castings här. (Det finns även ett antal delar i samma stil med upphängningsöglor.)

Vill du veta mer om tenn? Läs vidare under Tenn -- grått men inte trist.


Fotot är © Rings & Things, här använt med vänligt tillstånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails