Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 8 februari 2011

Projekt och mönster: Gör dina egna förminskare


En förminskare är en enkel smyckesdel som används för att samla ihop flerradiga smycken för lås med en ögla (till skillnad från lås gjorda just för flerradiga smycken). De kan även användas "mitt i" smycken där dessa går från enkelradiga till flerradiga. Det finns både enkla och mer utsirade färdiga förminskare och connectors att använda för detta. Här får du några tips på hur du kan göra dina egna avslut med hjälp av metalltråd.

Wig Jig har två olika projekt med förminskare för treradiga smycken. Du hittar dem i projekten 3 Strand Jewelery Wire & Bead Necklace samt Three Strands of Beads Necklace. I det senare görs connectorn i två delar som sammanfogas. Tvåradiga förminskare finns i 2 Strands of Beads Bracelet (samma princip som föregående), 2 Strand Bracelet och Two to One Wire Bracelet.

Den klassiska fyrklöverformen skulle också kunna användas som en förminskare för smycken med tunna rader av pärlor eller kedja. Den finns beskriven bl a här (örhänget på s. 7 ger en hint om hur den skulle se ut som connector). För en större förminskare så kan fyrklöverdesignen varieras, som i denna chandelier.

Rent allmänt kan många örhängesprojekt i trådarbete av "chandeliertyp" användas som inspiration. Jämför t ex Milwaukee Earrings, Trident Earrings, Suzanne's Earrings och 30 Degree Spiral Earrings.


PS: Gillar du detta kan du även ha intresse av att läsa ett tidigare inlägg, Gör dina egna distansbommar av metalltråd.



Fotot är © WigJig, här använt med vänligt tillstånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails