Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 11 februari 2011

Projekt och mönster: Snabba smycken med "färdigt" rassel


Det finns ett stort utbud av kedjor i pärlbutikerna. En typ av kedjor som kan vara användbara för dig som gillar "rassel" är s k charm chains, kedjor som har små, tunna metallberlocker i matchande färg fästa redan när du köper dem. De är fina som de är, men du kan piffa till dem genom att hänga fast egna små pärlor och berlocker. Personligen gillar jag speciellt lövkedjorna: fäst några pärlor och du har ett frodigt blomsmycke. Använd blompärlor/-berlocker likväl som enkla runda eller droppformade pärlor. Det behövs inte så många.

Ovan ser du två typer av lövkedjor hämtade från amerikanska Rings & Things. I deras blogg kan du få några olika exempel på hur kedjorna kan användas i halsband, armband och örhängen.

Örhängen är populära att använda till denna typ av kedja eftersom löven hänger fint när kedjan är helt vertikal. Några exempel på örhängesprojekt finner du hos FusionBeads, Artbeads och Beadsmania. De senare visar också hur du gör ett matchande halsband med rasslande hänge. Artbeads har också ett halsband med "pärlad" lövkedja här.

Du kan också använda kedja "naturell" i lite mer avancerade länkade smycken, som Nature's Essence Necklace, eller som ett alternativ till en "tofs"/dingel, som i Picasso's Muse Necklace och Leaf Cascade earrings. Variationsmöjligheterna är många.



Fotot är © Rings & Things, här använt med vänligt tillstånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails