Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 18 mars 2011

Nyhet: MeTaL från LillyPilly -- färgstark patinerad koppar och mönstrad anodiserad aluminium

Lilly Pilly Design är mest känt för lasergraverade hängen och pärlor i material som snäckskal/pärlemor, trä, sten och horn. Nu säljer de även patinerad kopparplåt samt mönstrad anodiserad -- dvs färgad -- aluminiumplåt (jämför även med Beaducations aluminiumprodukter). Plåtarna passar dig som vill arbeta med patinerad/färgad metall utan att själv behöva arbeta med olika kemikalier, brännare, galvning eller embossingverktyg, men som själv vill kunna såga eller stansa ut olika former. Faktum är att deras dekorativa färger och mönster gör att de skulle vara fina att använda direkt som de är, t ex genom att hänga upp dem på väggen.

Kopparplåten säljs i två tjocklekar, 36 respektive 24 G, där den tunnare kan klippas med sax. Patinan är förseglad med vax och metallen kan trumlas, men förlorar då en del av sin färg liksom det skyddande vaxlagret. För en djupare färg kan epoxyharts applicera på ytan. Liksom med alla typer av patina är ytan varierad och en plåtbit är inte den andra lik.

Aluminiumplåten säljs i en tjocklek, 22-24 G, i olika typer av monokroma mönster i svart, guld eller rött. Förutom plåten säljs även utstansade rundlar (discs).

MeTaL-serien, som blev mycket populär när den presenterades i Tucson, kan du se mer av på LillyPillys hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails