Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 23 mars 2011

Projekt och mönster: Ribbons and pearls

Den här typen av halsband och armband med siden- eller grosgrainband som slingrar sig pärlor, sötisar eller imitationer, hade sin storhetstid förra året, men eftersom romantik är ett ledord även i år kanske det finns de som fortfarande gillar den här stilen. Dessutom är det ett bra exempel på hur ett halsbands popularitet kan spridas på nätet och bland pysslare.

Populariteten inom gör-det-själv-världen är påtaglig: det finns många tutorials på nätet. Gemensamt är också det faktum att de flesta som såg originalet, tillverkat av ett känt märke, tyckte att smyckena var på tog för dyra i förhållande till materialet och tillverkningstiden. Som med det mesta inspirerade originalet till olika varianter. Vissa är t ex mer ryschade eller använder andra band.

Hur du gör halsbanden kan du lära t ex hos Transient Expression, Cherry Bubbins och Kim Sherrod Studio. Armbanden görs enligt samma teknik. Armbandsprojekt finner du hos bl a Oh So Crafty och craft eNVy.

Det går att variera halsbanden på många vis, vilket du sett lite av ovan. Martha Stewart matchar bandets färg genom att färga in sina pärlimitationer medan I didn't sign up for this använder sig av olika typer av pärlor. To Be Charmed har en variant där bandet veckas flera gånger mellan pärlorna. M&J gör bara en kort bit med band och pärlor framtill på halsbandet. Hos I Heart Jenny's Art ligger inte bandet mot pärlorna. Och på Cut Out + Keep finns en variant i spets istället för band. Hos Ruffled finns en variant med prismor istället för pärlimitationer.

Beads Unlimited har ett set med veckat band och ett pärlmyller, som gör att designen skiljer sig från de ovan nämnda. Och vill du inte sy genom bandet så kanske Crystal & Grosgrain Ribbon Necklace där bandet knyts i små rosetter mellan pärlorna istället.

Beads Direct, som har instruktioner till ett halsband här, kompletterade detta med en ring i samma stil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails