Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 4 april 2011

Om bloggen: Nya sätt att bläddra i bloggen


Nyligen har Blogger lanserat något som kallas för Dynamic Views eller dynamiska vyer på svenska. Detta är en funktion som bara fungerar på nyare webbläsare som Firefox 3.5+, Internet Explorer 8+, Chrome eller Safari. Funktionen är tillgänglig på alla blogspotbloggar, som är öppna för allmänheten och tillåter fullständiga feeds samt som inte avaktiverat dynamiska vyer i inställningarna.

För att se dessa dynamiska vyer lägger du till /view i slutet på bloggadressen. Vill du kika på Manekis Pärlblogg går du alltså in på manekisparlblogg.blogspot.com/view. Där kan du välja mellan fem olika alternativ för att titta på/bläddra bland blogginlägg eller bilder: flipcard, mosaic, snapshot, sidebar och timeslide. Exakt vad detta innebär kan du läsa i Bloggers hjälpartikel All about Dynamic Views for Readers.

Notera att en del bilder -- de som är länkade från externa webbplatser -- inte syns i dessa lägen, vilket gör bloggen bildfattigare än vanligt. Däremot är det enklare att bläddra mellan blogginläggen eftersom du får en större överblick med små sammanfattningar i ord eller bild av varje inläggen. Hittills är flipcard det läge som jag tycker gör bloggen mest överskådlig.

Dynamiska vyer är alldeles nytt och kommer att "finputsas" de närmaste månaderna. Det innebär att det kan finnas saker som förändras med tiden eller små detaljer som just nu inte fungerar som de ska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails