Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 7 juni 2011

Projekt och mönster: Plastskedsrosor




Ännu mer återvinning. Denna gång kanske det inte är ett material som känns igen vid första anblicken av dessa stora tjusiga plastrosor, som kan användas till halsbandshängen, broscher med mera. För att göra de naturtrogna rosbladen används vanliga engångskaffeskedar av plast, vilka försiktigt smälts till rätt form över ett ljus eller annan tillräckligt het värmekälla. Instruktioner hittar du på Cut Out+Keep.

Tips: Känns vitt för tråkigt kan du alltid måla rosen med akrylfärg eller annat passande färg för plast.


För fler exempel på blommor för smycken, som formas över en ljuslåga, se Blommor av organza och andra syntetiska tyger. Än mer smält plast finner du under Pärlsmältning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails