Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 16 september 2011

Noterat: Färgad Fireline

Nyligen tipsade Jennifer på Beading Daily om en butik, som säljer Fireline i olika färger utöver tillverkarens egna begränsade utbud av crystal (vit), smoke och neon. Butiken, som är amerikansk, heter Sparkle Spot och de erbjuder Fireline (storlek D) i åtta olika färger: Grape, Hyacinth, Chestnut Brown, Azure Blue, Teal, Cherry Blossom, Periwinkle och Goldenrod. Du hittar dem allesammans här. Butiken erbjuder även en "prova-på-förpackning" med 5 yards (knappt 4,7 m) tråd av varje färg.

En recension av trådarna hittar du på Beading Daily. Enligt den är färgerna relativt hållbara, vilket oftast inte är fallet när man själv försöker färga in Fireline med exempelvis märkpenna, som annars brukar vara ett vanligt råd. Var dock beredd på att en liten mängd färg kan fälla när du arbetar med tråden, vilket även är fallet med tillverkarens egen rökfärgade tråd. Tråden rekommenderas inte för pärlprojekt som kan komma i kontakt med vatten.


PS! Se även Färga smyckesvajer och monofilamenttråd -- för dig som själv vill färga in trådar i nylon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails